Onze manier van werken: oplossingsgericht coachen, neuropsychotherapie en systeemtherapeutische begeleiding.Tijdens onze sessies werken wij regelmatig met biofeedback, EMDR en andere relevante toepassingen om de hulpvraag van onze cliënten zo doetreffend mogelijk te beantwoorden.
Individuele begeleiding van prestatiesporters
- Mentale basisvaardigheden (goalsetting, zelfcontrole, concentratie, visualisatie en gedachtencontrole)
- Werken rond zelfvertrouwen
- Emotiemanagement
- Specifieke wedstrijd- /tornooivoorbereiding
- Verwerken van copingstrategieën (blessures, slaapproblematiek, gewichtsproblematiek, spcifieke probleemsituaties)
Begeleiding van teams, trainers en coaches
- Seizoensvoorbereiding
- Competitiebegeleiding
- Crisisinterventies
- Teambuilding
Begeleiding van sportouders / sportpartners
Ouder zijn werd ooit als een onmogelijk beroep getypeerd. Sportouder zijn, is zo mogelijk nog moeilijker: men wordt geconfronteerd met de heftige emoties bij winst en verlies, met het noodzakelijk egocentrisme van het sportend kind, met de eigen niet–gerealiseerde ambities. Het (te) groot engagement in de sportcarrière van het kind kan voor spanningen zorgen in de relaties binnen het gezin.
Medisch-paramedische begeleiding
Het succes en de beroepstevredenheid van sportartsen, diëtisten en kiné- of fysiotherapeuten, heeft veel te maken met kennis en respect voor de karakteristieken van het prestatiesportmilieu.
Therapietrouw of gedisciplineerde opvolging van goed bedoelde en wetenschappelijk ondersteunde adviezen kan alleen verwacht worden, als deze adviezen gesteund zijn op een sterk inleven in de situatie en de persoon van de sporter.
Ervaringen in probleemsituaties zoals een zware revalidatie na een sportblessure of eetstoornissen bij sporters, scherpen deze stelling. Maar ook andere sportpsychologische thema’s kunnen (para)medici die zich in de competiesport willen waarmaken, versterken in hun beroepseffectiviteit. Volgende thema’s zijn enkele voorbeelden van een lange lijst.
- Kine: struikelblokken in de revalidatie
- Sportvoedingsdeskundige: weten en doen is twee
- Sportartsen: emoties in de sportblessure